Lekarniška zbornica Slovenije

Lekarniška zbornica Slovenije je samostojna organizacija, v katero so včlanjene vse javne in bolnišnične lekarne v Sloveniji. Ustanovljena je bila 11. 11. 1992 z namenom varovanja stanovske časti.


Licenčnik za organizatorje

 

Kontakt

Vojkova cesta 48
1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 1 280 65 50
F: +386 1 280 65 61
E: tajnistvo@lek-zbor.si
I:  www.lzs.si


Lekarne po Sloveniji s skrajšanim delovnim časom

Obiskovalce naprošamo, da pred obiskom svoje lekarne, preverite odpiralni čas.

Za zagotavljanje vsakodnevne preskrbe z zdravili vseh prebivalcev se v dogovoru z Ministrstvom za zdravje skrajšuje odpiralni čas lekarn.

Lekarne so glede na različne možnosti različno organizirane, zato ima vsaka drugačen delovnik.Obiskovalci lahko preverite odpiralni čas na spletni strani vsake posamezne lekarne.

 

Prav tako imajo spremenjen urnik tudi dežurne lekarne (označene kot 24-urna preskrba), zato prosimo, da se obiskovalci tudi glede obiska teh lekarn predhodno pozanimajo o urniku preskrbe.

Previdnostni ukrepi za omejitev okužb s koronavirusom COVID-19 v lekarnah

Sporočilo za javnost

 

STORITEV PREGLED UPORABE ZDRAVIL V LEKARNAH

 

 (Ljubljana, 6 april, 2017)

Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnejšega življenja. Odslej se lahko ob posvetu o svojih zdravilih in drugih izdelkih za varovanje zdravja, z magistrom farmacije pacienti individualno posvetujejo tudi v bližnji lekarni. S storitvijo pregled uporabe zdravil, ki je na voljo vse leto, bodo ob strokovnem pogovoru pacientom svetovali o pravilni uporabi zdravil in odgovorili na njihova vprašanja.

 

O svojih zdravilih, izdanih na recept in brez recepta, in drugih izdelkih za varovanje zdravja se pacienti posvetujejo z magistrom farmacije v lekarni, ki ob pogovoru preverijo razumevanje pacientovega zdravljenja z zdravili, prepoznajo morebitne težave kot posledice napačne rabe zdravil in predlagajo ukrepe.

 

 Pregled uporabe zdravil je priporočljiv za vsakogar, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila, izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke. Še posebej pa je priporočljiv za vse, ki uporabljajo 5 ali več zdravil sočasno in/ali več odmerkov zdravil na dan. Po mnenju Lekarniške zbornice Slovenije bi zlasti kronični bolniki, ki prejemajo več zdravil sočasno morali imeti enkrat letno možnost do farmacevtove svetovalne storitve pregled uporabe zdravil v okviru redne zdravstvene oskrbe, zagotovljeno iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja.

 

 Pregled uporabe zdravil poteka kot individualen pogovor med   s e  n a d a l j u j e

FARMAKOVIGILANCA IN LEKARNIŠKI FARMACEVTI

Uvod

Poročanje o neželenih učinkih zdravil je pomemben ukrep, s katerim lahko izboljšamo varnost zdravil za bolnike in njihovo zdravljenje po vsem svetu. Manj je znano, kako poročanje dejansko poteka in kaj se zgodi s podatki, ko so zbrani.

Pomemben člen v sistemu farmakovigilance smo tudi farmacevti v lekarnah, ki nas zakonodaja obvezuje k poročanju o neželenih učinkih zdravil, hkrati pa smo kot najbolj dostopni zdravstveni delavci s svojim širokim znanjem o tem v najustreznejšem položaju za prepoznavanje in svetovanje o neželenih učinkih zdravil se n a d a l j u j e

Postanite član
Lekarniške zbornice Slovenije

Verjamemo, da opravljate svoje delo farmacevta z mislijo za dobrobit svojih pacientov, da ste seznanjeni s pomembnimi novostmi na svojem področju in da svoj poklic opravljate v skladu s svojimi strokovnimi načeli in z veseljem.

Radi bi vas povabili, da postanete naš ugledni član. Članstvo prav vsakega izmed vas v Lekarniški zbornici Slovenije nas bo še bolj okrepilo in nam dalo še večji ugled ter nam pomagalo pri uresničevanju našega poslanstva.

Prijavnica

Letak

 


VABILO k izpolnjevanju Ankete za magistre farmacije v lekarniški dejavnosti

 Vabimo vas k izpolnjevanju Ankete, s katero želimo spoznati pričakovanja, želje in potrebe sedanjih in bodočih prostovoljnih članov Lekarniške zbornice Slovenije.

ANKETA j e namenjena nosilcem lekarniške dejavnosti, magistrom farmacije.

 Vaše sodelovanje nam bo v pomoč pri načrtovanju razvoja stanovske organizacije v skladu z vašimi pričakovanji.

 Do ankete dostopate s klikom na besedo ANKETA oziroma na povezavi: http://izobrazevanje.lzs.si/a/122343  

 Hvala za vaše sodelovanje!
 

Poiščite najbližjo lekarno

Oglejte si seznam dežurnih lekarn
Novice in Dogodki
Aktualna izobraževanja
PRESTAVLJENO - Učna delavnica o pravilih konkurenčnega prava
Začetek: 17. april 2020 9:00
Konec: 17. april 2020 15:00
Opis:
PROGRAM in PRIJAVNICA - glej termin 17.1.2020

Nazaj          


Razpisi in zaposlitve
© 2010 Lekarniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane